14/12 Eindelijk thuis – stiltewandeling – vesper – lezing

Stiltewandeling (vanaf 13.30 uur)

De meesten van u kennen ongetwijfeld het wereldberoemde schilderij ‘De verloren zoon’ van Rembrandt. Henri Nouwen heeft over dit schil-derij een boek geschreven met als titel ‘Eindelijk thuis’.

Rondom dit thema wordt er op zaterdag 14 december een inspirerende middag georganiseerd in de Hofkerk, in voorbereiding naar kerst.

De achterliggende jaren hebben we diverse stilte wandelingen rondom verschillende thema’s georganiseerd. Op moment van dit schrijven is nog niet bekend hoe we deze middag precies gaan invullen.

Maar het idee is om andere en meerdere activiteiten aan te bieden, maar wel met als doel een stukje bezinning en reflectie. Zodra hier meer over bekend is laten wij dit weten.

Maar… noteer de datum alvast in uw agenda en houd de berichtgeving in de gaten.

Janet en Mariëtte Hilhorst

Vesperviering (16.30 uur),

maaltijd en verdieping thema “Eindelijk Thuis”

Aansluitend aan de stiltewandeling is er om 16.30 uur een Vesper-viering met na afloop, voor wie dat willen, een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Na de Vesper om 17.00 uur hebben wij, in samenwerking met de ABG parochie, Tessa Koopmanschap, uitgenodigd. Zij volgde een opleiding tot docent o.a. beeldende vorming en kunstgeschiedenis.

In 2008 volgde Tessa een opleiding bibliodrama. Zij heeft zich toe-gelegd op het laten ervaren en het overdragen van bijbelverhalen in spel en beweging.

Het verhaal van Henri Nouwen over De Verloren Zoon staat centraal.

Tessa begint met een inleiding, waarna we verder het verhaal in duiken.

Meedoen vraagt wél een open geest en bereidheid om je te verbinden met de personages uit het verhaal.

Verdere inhoudelijke informatie over deze middag kunt u lezen in de komende nieuwsbrieven en op de website van de Hofkerk.

Voor deelname aan de maaltijd na afloop van de Vesper zijn de kosten € 5. Wilt u deelnemen aan de maaltijd, laat u dat dan even weten aan Janneke de Bruin.

Van harte welkom en graag tot ziens op zaterdag 14 december.

Janneke de Bruin