Sponsorloop 2014

Georganiseerd ter ondersteuning van de Vastenactie 2014 van de Hofkerk. Deze actie wordt tevens ondersteund door Cordaid.

Al zes jaar bouwt de Hofkerk in Mzedi, Malawi, een middelbare school. De St. Louis is al volop in gebruik.
Afgelopen zomer bezocht pastor Nico Essen Malawi. Hij schreef toen: “Een geweldige belevenis met als hoogtepunt het bezoek aan deze school.’Ik voelde me echt trots dat deze school er staat. De leerkrachten, maar ook de leerlingen zijn blij met de school, zelfs de vertegenwoordigers van de regering kijken hun ogen uit, als zij deze school zien. Wat is dit goed! Van Ajax had ik voor het voetbalteam 18 complete voetbaloutfits meegekregen. Onvergetelijk was het moment dat de voetballers te voorschijn kwamen, toegejuicht door hun klasgenoten als Ajacieden. Zoveel blijdschap had ik in Afrika nog niet gezien”.

Maar de school is nog niet af. Wij willen bij de school betrokken blijven totdat hij helemaal af is. Daarom organiseren we ook dit jaar weer een Sponsorloop. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor 2 speciale gebouwtjes: een natuurkunde/practicumlokaal en het 2e gebouwtje wordt opgesplitst in een naaiklas en een bibliotheek voor de schoolboeken. En uw euro is dit keer meer waard dan ooit. Want het binnengekomen sponsorgeld wordt door de Wilde Ganzen opgehoogd met 55%.

Voor informatie over de St. Louis school in Malawi en de stichting Lechner-Malawi: www.lechner-malawi.com

Sponsorloop 2014

Op zaterdag 5 april zal weer de traditionele sponsortocht plaatshebben in Park Frankendael. We starten om 13.00 uur bij het gebouw van de schooltuinen, de tocht duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Wat is precies een sponsortocht?

Je mag maximaal 15 rondjes afleggen. De kinderen t/m groep 4 en 65+-ers lopen een kleine ronde. De anderen een grote ronde. Hoe meer rondjes je aflegt hoe meer geld je kan verdienen voor het lesmateriaal op de school in Malawi. Want van tevoren moet je mensen zoeken die jouw tocht willen belonen. Voor elke ronde die je aflegt moet die persoon (jouw sponsor) na afloop het afgesproken bedrag betalen.

Wie zijn de sponsors?

Iedereen kan jouw sponsor zijn. Je vader, moeder, opa of oma, je buren enz. Ze beloven jou van tevoren bijvoorbeeld 50 Eurocent of een Euro of nog meer voor elke ronde die je aflegt. Zijn dat er 8 en heeft je sponsor jou 50 Eurocent beloofd dan betaalt hij 8 x 0,50 = 4 Euro.

Wat moet je doen?

Als je mee wilt doen, meld je je aan bij pastor Nico Essen of via het online inschrijfformulier.
Met de sponsorlijst, die die je hieronder kunt downloaden, ga je naar mensen die jij wil vragen je sponsor te worden. Op de sponsorlijst vul je hun naam, adres en het bedrag in waarvoor ze jou willen sponsoren.

In het kort:
1. Direct beginnen met zoveel mogelijk sponsors te zoeken.
2. Vraag je sponsors zoveel mogelijk geld per ronde in te zetten.
3. Loop op 5 april zoveel mogelijk rondes.
4. Neem 5 april de sponsorlijst helemaal ingevuld mee naar de start.

Afrekening en oorkonde

Op 5 april houden we precies bij hoeveel rondes iedereen aflegt. Voor iedere ronde krijg je stempels op je deelnemerskaart. Je krijgt na afloop ook nog een oorkonde. Hier staat op vermeld hoeveel rondes je hebt gelopen voor de school.
Met die stempelkaart en je oorkonde ga je later naar je sponsors toe om te laten zien hoeveel rondes je gelopen hebt. Je krijgt dan van hem of haar het beloofde geld, of je sponsor kan het geld overmaken naar het hiernagenoemde rekeningnummer. Je kunt het geld inleveren bij de pastor Nico Essen in de pastorie, of je kunt het door je ouders laten overmaken op de rekening van de stichting Lechner-Malawi. Het is niet meer mogelijk het geld op de Lidwinaschool in te leveren.
De giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Let op! Kleine kinderen hebben begeleiding nodig! (de begeleiders kunnen zich natuurlijk ook weer laten sponsoren)

Inschrijven
Net als ieder jaar is het weer mogelijk om direct via internet in te schrijven. U kunt ook via de email contact opnemen met pastor Nico Essen.

Voor meer informatie:

Nico Essen tel. 020 – 6653830