Concerten

Erik-Jan Eradus – orgel

Lenneke Dijkers – viool

Gadze Heeres – cello

Het LUNA KAMERKOOR zal op zondag 27 mei 2018 in de Hofkerk te Amsterdam enkele schitterende koorwerken ten gehore brengen van o.a.

Thomas Tallis, Erik Esenvalds en Peteris Vasks. De titel van het programma luidt “Een Moderne Mis” en is opgedragen aan de slachtoffers en nabestaanden van oorlogen en misstanden.

Dirigent Wolfgang Lange zal met zijn kamerkoren qua programmering dit hele jaar wijden aan de Ars Moriendi. Met het Luna Kamerkoor zijn daarom koorwerken uitgezocht die deze lading dekken.

Anno 2018 is het 100 jaar geleden waarbij een eind gemaakt werd aan WO I en 200 jaar daarvoor De Dertigjarige Oorlog (1618-1648) begon.

De schoonheid van de teksten uit de motetten dragen de schoonheid van de muziek. Woorden als Wonder, Zegen, Vrede, Paradijs tekenen melodie en harmonie.

Het Luna Kamerkoor, bestaande uit (ver)gevorderde amateurzangers, wordt begeleid door Erik Jan Eradus, orgel, Lenneke Dijkens, viool en Gadze Heeres, cello.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via http://www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen

2 juni 2018 Concert Amsterdamse Bach Vereniging

Aanvang 20 uur (entree vanaf 19.15 uur). Toegang €20 (incl. consumptie en programmaboekje)

De Amsterdamse Bachvereniging zingt, o.l.v. Cor Brandenburg Dixit Dominus

Zowel van Händel als van Scarlatti wordt Dixit Dominus uitgevoerd. Daarnaast staat van J.S.Bach nog Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV150) op het programma.

28 september 2018 Luna Kamerkoor olv Wolfgang Lange

LAUDES ORGANI

m.m.v.  Erik Jan Eradus, orgel

uit te voeren werken :

Alec Roth                               Earthrise

Zoltan Kodaly                         Laudes Organi

Arvo Pärt                               Salve Regina

15 december 2018

Concert Amsterdamse Bach Vereniging. Weinachtsoratorium

Concert organiseren ?

Informeer naar de mogelijkheden via secretariaat@hofkerk.amsterdam