Concerten

Erik-Jan Eradus – orgel

Lenneke Dijkers – viool

Gadze Heeres – cello

Het LUNA KAMERKOOR zal op zondag 27 mei 2018 in de Hofkerk te Amsterdam enkele schitterende koorwerken ten gehore brengen van o.a.

Thomas Tallis, Erik Esenvalds en Peteris Vasks. De titel van het programma luidt “Een Moderne Mis” en is opgedragen aan de slachtoffers en nabestaanden van oorlogen en misstanden.

Dirigent Wolfgang Lange zal met zijn kamerkoren qua programmering dit hele jaar wijden aan de Ars Moriendi. Met het Luna Kamerkoor zijn daarom koorwerken uitgezocht die deze lading dekken.

Anno 2018 is het 100 jaar geleden waarbij een eind gemaakt werd aan WO I en 200 jaar daarvoor De Dertigjarige Oorlog (1618-1648) begon.

De schoonheid van de teksten uit de motetten dragen de schoonheid van de muziek. Woorden als Wonder, Zegen, Vrede, Paradijs tekenen melodie en harmonie.

Het Luna Kamerkoor, bestaande uit (ver)gevorderde amateurzangers, wordt begeleid door Erik Jan Eradus, orgel, Lenneke Dijkens, viool en Gadze Heeres, cello.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via http://www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen

2 juni 2018 Concert Amsterdamse Bach Vereniging

Aanvang 20 uur (entree vanaf 19.15 uur). Toegang €20 (incl. consumptie en programmaboekje)

De Amsterdamse Bachvereniging zingt, o.l.v. Cor Brandenburg Dixit Dominus

Zowel van Händel als van Scarlatti wordt Dixit Dominus uitgevoerd. Daarnaast staat van J.S.Bach nog Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV150) op het programma.

28 september 2018 Luna Kamerkoor olv Wolfgang Lange

Concert IN MEMORIAM
Op vrijdag 28 september vindt er om 20:15 uur in onze kerk een bijzonder concert plaats:
Het Luna Kamerkoor o.l.v. Wolfgang Lange m.m.v. Erik Jan Eradus op orgel brengen het programma: In Memoriam. In dit concert staat het Requiem voor koor en orgel van Maurice Duruflé op het programma met als tegenhanger (of juist variant) van het Gregoriaans : de Tintinnabulistijl in het prachtige Salve Regina van Arvo Pärt in de
versie voor koor en orgel.
Aan het eind van de vorige eeuw ontstond in Frankrijk een nieuwe stroming in de
muziek, parallel aan de schilderkunst: het impressionisme.Maurice Duruflé (1902–
1986) combineerde in zijn composities de “Franse” klank met veel oudere elementen,
zoals het gregoriaans.
Het Requiem van Durufléwas een onmiddellijk succes en het is niet verwonderlijk in
te zien waarom: in een steeds lawaaieriger en luidruchtiger wereld vormt het een
meedogend en diepgevoelde compositie die tijdloze en grote spirituele waarden te
bieden heeft. Hoewel er uitgebreid gregoriaanse melodieën als basis van de
melodielijnen worden gebruikt, zijn het de harmonische wendingen die het werk een
onmiskenbaar persoonlijk en modernistisch cachet geven. Duruflé zelf stelde met
nadruk dat zijn gebruik van gregoriaans niet was bedoeld als een vorm van muzikaal
escapisme in een eerder sereen en ver verleden. “Dit Requiem”, schreef hij, “is niet
een etherisch werk dat zich loszingt van de wereldse zorg”. Eerder mikte de
componist op een nadenken over de onveranderde waarheden “over de vrees van de
mens die wordt geconfronteerd met de dood” en om tenslotte de troostende “vlucht
van de ziel naar het paradijs” aan te tonen..
Het Luna Kamerkoor voert het Requiem, waarvan er drie versies bestaan, met orgel en 2
solisten uit.
Op het programma staan ook de Quartre motets sur des thèmes grégoriens
het wonderbaarlijk verstillende Salve Regina van Arvo Pärt.
Toegangsprijzen: Voorverkoop €12,50; Aan de kassa bij de kassa €15,00,
Kinderen tot 12 jaar gratis
Kaarten bestellen op: www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen

Concert organiseren ?