Filmavonden

cinema plaatje

Hof der Verbeelding

De Hof der Verbeelding is sinds 2012 actief als groep van vrijwilligers die films vertoont in de pastorie van onze kerk. Met veel plezier laten wij van oktober t/m juni op iedere tweede donderdag van de maand een film zien. In dit vijfde seizoen laten wij per thema steeds drie films zien.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 20.00 uur. Ari gaat na afloop met de bezoekers over de film in gesprek en daarna is er gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van een drankje. Wij vragen een kostendekkende bijdrage van € 5,-. Wij vertonen de films in de Zoetmulderzaal. U kunt daarvoor de ingang van de pastorie aan de voorkant van de kerk bij het kerkplein gebruiken.

I.v.m. rechten mogen wij geen filmtitels openbaar maken. Wij brengen u graag op de hoogte van filmtitels en de data van de vertoningen via e-mail: hofderverbeelding@outlook.com.

U kunt ook naar een van ons vragen in de kerk.
Wij heten u graag welkom op onze filmavonden!
René van Eunen – Mirjam de Wit – Ben Steggerda – Ari van Buuren

**************

Donderdag 8 juni hebben wij, omdat het al weer de laatste filmavond is van dit seizoen, een wat andere filmavond dan gebruikelijk. In het kader van 150-jaar-heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum hebben wij Cornell Evers uitgenodigd. Hij ging bij ons voor in de dienst van 26 maart en sprak over Dorothy Stang, een zuster die streed voor rechtvaardigheid in het Braziliaanse Amazonegebied en daar in 2005 werd vermoord. Zij wordt de Martelaar van de Amazone genoemd. Samen met hem kijken we naar een film die gaat over het gevecht tegen de Belo Monte dam in het hart van de Braziliaanse Amazone, welke een groot gevaar vormt voor het milieu. Ook vertelt hij verder over dit gebied en haar werk.

Wij denken dat het een hele mooie avond gaat worden en een mooi besluit van onze filmavonden van dit seizoen.
Na de zomer gaan wij weer verder met een nieuw seizoen Hof der Verbeelding!

**************