Filmavonden

cinema plaatje

Hof der Verbeelding

De Hof der Verbeelding is sinds 2012 actief als groep van vrijwilligers die films vertoont in de pastorie van onze kerk. Met veel plezier laten wij van oktober t/m juni op iedere tweede donderdag van de maand een film zien. In dit zevende seizoen laten wij per thema steeds drie films zien.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 20.00 uur. Ari gaat na afloop met de bezoekers over de film in gesprek en daarna is er gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van een drankje. Wij vragen een kostendekkende bijdrage van € 5,-. Wij vertonen de films in de Zoetmulderzaal. U kunt daarvoor de ingang van de pastorie aan de voorkant van de kerk bij het kerkplein gebruiken.

I.v.m. rechten mogen wij geen filmtitels openbaar maken. Wij brengen u graag op de hoogte van filmtitels en de data van de vertoningen via e-mail: mailto:hofkerkfilms@outlook.com.

U kunt ook naar een van ons vragen in de kerk.
Wij heten u graag welkom op onze filmavonden!
René van Eunen – Mirjam de Wit – Ben Steggerda – Ari van Buuren

**************

Najaar 2018 starten we met een nieuwe filmreeks. Van oktober 2018 tot juni 2019 laten wij weer negen bijzondere films zien. Het thema van de eerste drie films is Racisme.

Dit najaar vertonen wij films op de volgende donderdagavonden:

Donderdag 11 oktober

De eerste film die wij gaan zien is The Help.

Deze Amerikaanse film uit 2011 speelt zich af in de jaren 60 in Mississippi, waar veel blanke huishoudens zwarte dienstmeisjes hebben. In 1962 schrijft journaliste Eugenia Skeeler, die zelf is opgevoed door een zwart dienstmeisje, een boek over de vernederingen en mishandelingen die deze dienstmeisjes moeten ondergaan. Hiervoor blijkt veel lef nodig.

***************

Donderdag 8 november

Donderdag 13 december

Een Amerikaanse film uit 1996 met Gene Hackman en Chris O’Donnell. Adam Hall is een jong idealistische jonge advocaat die de clementiezaak van zijn opa Sam Cayhall, eens lid van de Ku Klux Klan, op zich neemt. Met nog maar 28 dagen voor de executie, gaat Adam op zoek naar de gebeurtenissen die leidden tot de misdaad waarvoor Sam is veroordeeld. Als de uitvoering van het vonnis dichterbij komt, graaft Adam koortsachtig naar verborgen aanwijzingen in het familieverleden. In een serie spannende en onverwachte ontwikkelingen, ontdekt Adam duistere geheimen en zware ontgoochelingen die hem uiteindelijk naar de schokkende waarheid leiden.

**************

In het nieuwe jaar starten wij met het thema ‘Scheiding’.

Donderdag 10 januari 2019
Een Amerikaanse film uit 2014 die het verhaal vertelt van twee gescheiden mensen die hun kind opvoeden. Centraal staat het leven van de 6-jarige Mason en de emotionele reis die hij aflegt vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid. Alle acteurs werkten gedurende twaalf jaar aan deze film mee. Wij zien de personages dus ook echt ouder worden en de acteurs groeien in hun rol.
Dit is een lange film, dus wij zullen tussendoor pauzeren.

Donderdag 14 februari
Een Israëlische film uit 2014 met de helaas in 2016 overleden actrice Ronit Elkabetz die hier een glansrol vertolkt als Viviane Amsalem. In Israël is er noch een burgerlijk huwelijk noch een burgerlijke echtscheiding. Alleen rabbijnen kunnen legitiem een huwelijk afsluiten of ontbinden. Maar deze ontbinding is alleen mogelijk met de volledige instemming van de man, die meer macht heeft dan de rechters. Viviane Amsalem is al drie jaar bezig met een echtscheiding. Maar haar man Elisha is het er niet mee eens. Met die basis brengt deze film een interessant scenario waarbij man en vrouw bij de rechter met elkaar en met de hulp van hun advocaten strategisch moeten kibbelen om hun tegenstrijdige doelen te bereiken. Een slopend, benauwend en zeer emotioneel proces.

Donderdag 14 maart
Een Amerikaanse film uit 1979 met Dustin Hoffman en Meryl Streep. Ted Kramer is een zakenman die zijn werk belangrijker vindt dan zijn gezin. Zijn vrouw Joanna kan er niet meer tegen en besluit hem te verlaten. Ted heeft nou de taak zelf het huishouden te doen en op zichzelf en zijn zoontje Billy te passen. Wanneer Ted heeft geleerd te leven met deze verantwoordelijkheden in zijn leven, wil Joanna haar zoontje terug. Ted weigert om hem op te geven en dat leidt tot een rechtszaak om de voogdij van het kind.