Filmavonden

cinema plaatje

Hof der Verbeelding

De Hof der Verbeelding is sinds 2012 actief als groep van vrijwilligers die films vertoont in de pastorie van onze kerk. Met veel plezier laten wij van oktober t/m juni op iedere tweede donderdag van de maand een film zien. In dit zevende seizoen laten wij per thema steeds drie films zien.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 20.00 uur. Ari gaat na afloop met de bezoekers over de film in gesprek en daarna is er gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van een drankje. Wij vragen een kostendekkende bijdrage van € 5,-. Wij vertonen de films in de Zoetmulderzaal. U kunt daarvoor de ingang van de pastorie aan de voorkant van de kerk bij het kerkplein gebruiken.

I.v.m. rechten mogen wij geen filmtitels openbaar maken. Wij brengen u graag op de hoogte van filmtitels en de data van de vertoningen via e-mail: mailto:hofkerkfilms@outlook.com.

U kunt ook naar een van ons vragen in de kerk.
Wij heten u graag welkom op onze filmavonden!
René van Eunen – Mirjam de Wit – Ben Steggerda – Ari van Buuren

**************

Najaar 2018 starten we met een nieuwe filmreeks. Van oktober 2018 tot juni 2019 laten wij weer negen bijzondere films zien. Het thema van de eerste drie films is Racisme.

Dit najaar vertonen wij films op de volgende donderdagavonden:

Donderdag 11 oktober

De eerste film die wij gaan zien is The Help.

Deze Amerikaanse film uit 2011 speelt zich af in de jaren 60 in Mississippi, waar veel blanke huishoudens zwarte dienstmeisjes hebben. In 1962 schrijft journaliste Eugenia Skeeler, die zelf is opgevoed door een zwart dienstmeisje, een boek over de vernederingen en mishandelingen die deze dienstmeisjes moeten ondergaan. Hiervoor blijkt veel lef nodig.

***************

Donderdag 8 november