Filmavonden

cinema plaatje

Hof der Verbeelding

De Hof der Verbeelding is sinds 2012 actief als groep van vrijwilligers die films vertoont in de pastorie van onze kerk. Met veel plezier laten wij van oktober t/m juni op iedere tweede donderdag van de maand een film zien. In dit vijfde seizoen laten wij per thema steeds drie films zien.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 20.00 uur. Ari gaat na afloop met de bezoekers over de film in gesprek en daarna is er gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van een drankje. Wij vragen een kostendekkende bijdrage van € 5,-. Wij vertonen de films in de Zoetmulderzaal. U kunt daarvoor de ingang van de pastorie aan de voorkant van de kerk bij het kerkplein gebruiken.

I.v.m. rechten mogen wij geen filmtitels openbaar maken. Wij brengen u graag op de hoogte van filmtitels en de data van de vertoningen via e-mail: hofderverbeelding@outlook.com.

U kunt ook naar een van ons vragen in de kerk.
Wij heten u graag welkom op onze filmavonden!
René van Eunen – Mirjam de Wit – Ben Steggerda – Ari van Buuren

**************

In januari starten we met een nieuwe filmreeks: Andere culturen.

Donderdag 11 januari: Een film over de Maya Cultuur. Maria maakt deel uit van een kleine Maya stam, die leeft van de koffieteelt. Ze zal worden uitgehuwelijkt aan Ignacio, maar heeft haar zinnen gezet op Pepe, van wie ze zwanger raakt. Als ze naar de stad moet voor medische zorg, vraagt ze zich af of dit de wereld is waar ze wil zijn.

***************

Donderdag 8 februari kijken we naar een Japanse film. Sentaro verkoopt pannenkoekjes gevuld met An, een zoete rodebonenpasta. De oude vrouw Tokue biedt aan om voor hem te komen werken en blijkt heel goed An te kunnen maken. De zaak begint te floreren en er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen Tokue en Santaro.

**************

Donderdag 8 maart. In een maatschappijkritische Chinese film volgen we een familie in drie jaren: 1999, 2014 en 2025. Bij elke sprong in de tijd wordt het beeld breder en verschuift de focus naar een ander personage. In 1999 moet Tao kiezen tussen de liefde van een mijnwerker en een rijke zakenman. In 2014 ziet ze het zoontje dat ze van één van hen heeft gekregen voor het laatst. De toekomst van 2025 draait volledig om de inmiddels volwassen zoon, die geen Chinees meer spreekt, en is opgegroeid in Australië.
***********
Donderdag 12 april. We starten een nieuwe cyclus: Frans Films. En we beginnen met een film uit 1937 onder regie van Jean Renoir. Tijdens WO I worden drie Franse militairen met zeer verschillende karakters van het ene naar het andere Duitse krijgsgevangenkamp gesleept, terwijl ze druk bezig zijn met ontsnappingspogingen.
************
Donderdag 10 mei. Een tragikomische film uit 2016 met in de hoofdrol Omar Sy. Samuel heeft het goed voor elkaar. Hij doet wat hij wil, maar plotseling staat een oude vlam voor de deur met Gloria, zijn dochter…
*************
Donderdag 14 juni. Een klassieker uit 1976 met Louis de Funès over de beroemde kok Charles Duchemin.