Filmavonden

cinema plaatje

Hof der Verbeelding

De Hof der Verbeelding is sinds 2012 actief als groep van vrijwilligers die films vertoont in de pastorie van onze kerk. Met veel plezier laten wij van oktober t/m juni op iedere tweede donderdag van de maand een film zien. In dit achtste seizoen laten wij per thema steeds drie films zien.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 20.00 uur. Ari gaat na afloop met de bezoekers over de film in gesprek en daarna is er gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van een drankje. Wij vragen een kostendekkende bijdrage van € 5,-. Wij vertonen de films in de Zoetmulderzaal. U kunt daarvoor de ingang van de pastorie aan de voorkant van de kerk bij het kerkplein gebruiken.

I.v.m. rechten mogen wij geen filmtitels openbaar maken. Wij brengen u graag op de hoogte van filmtitels en de data van de vertoningen via e-mail: mailto:hofkerkfilms@outlook.com.

U kunt ook naar een van ons vragen in de kerk.
Wij heten u graag welkom op onze filmavonden!
René van Eunen – Liesbeth Wijkhuizen – Ben Steggerda – Ari van Buuren

**************

Het  thema van ons 8e seizoen is 3 x K – Over een keizer, een koning en een koningin.
We nemen u mee naar de levens van de laatste keizer van China en van koningin Victoria en naar een satirische komedie over koning Shahdov die als vluchteling van de communistische revolutie in zijn land als banneling in Amerika gaat wonen.
Donderdag 9 januari
Een internationale productie uit 1987 die veel prijzen in de wacht sleepte, met in de hoofdrollen John Lone, Joan Chen en Peter O’Toole en geregisseerd door Bernardo Bertolucci.
Peking, 1908. De driejarige Pu Yi wordt op de Drakentroon geplaatst als ‘Heer van Tienduizend Jaren’,keizer van bijna de helft van de toenmalige wereldbevolking. Toch is hij het eenzaamste jongetje van de wereld. Drie jaar later wordt China een republiek, maar dit wordt voor Pu Yi verborgen gehouden.
Het leven in de Verboden Stad verandert niet. Wanneer de jongen 18 is en gehuwd met twee jonge vrouwen, wordt hij in 1924 uit de Verboden Stad verbannen. Geholpen door zijn vriend en mentor, de Schot sir Reginald Johnson, vlucht hij met zijn gezin naar Tientsin…
Donderdag 13 februari
Een Engelse film uit 1957 met in de hoofdrol Charles Chaplin die ook tekende voor de regie, het scenario en de muziek.
Als er in zijn land een revolutie uitbreekt, vlucht koning Shahdov naar New York. Omdat hij geen geld meer bezit, gaat hij in tv-reclames spelen. Dan ontmoet hij een kind van communistische ouders, waardoor Shahdov zelf van communisme verdacht wordt, wat hem in de problemen brengt. Het Amerika van de jaren ’50 en de McCarthy commissie worden stevig op de hak genomen. Deze film kan gezien worden als een persoonlijke wraakneming van Charles Chaplin. Tijdens het mccarthyisme werd hij in de Verenigde Staten beschuldigd van “anti-Amerikaanse activiteiten”, dat hij dus een
communist zou zijn. Tijdens de promotie in 1952 van zijn film Limelight in Engeland
besloot hij na problemen met de Amerikaanse immigratiedienst niet meer naar de Verenigde Staten terug te keren. Daarbij, hij had zich voor de McCarthy commissie moeten verantwoorden om weer toegang te krijgen tot Amerika. Chaplin woonde als sinds 1912 in Amerika maar is altijd Engels staatsburger gebleven. Hij vertrok met zijn gezin naar Zwitserland. Op basis van FBI-archieven die in de jaren ’80 openbaar werden bleek dat er geen enkel bewijs was op basis waarvan Chaplin de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd kon worden.
Donderdag 12 maart
Een Engels-Amerikaanse film uit 2017 met in de hoofdrollen Dame Judi Dench en Ali Fazal.
Het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge klerk uit India. Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beide.
Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen en bedienden om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.