Historische foto’s Hofkerk

Op deze pagina vindt u historische foto’s van de Hofkerk! Het gaat om een fotoserie uit de 50, 60 en 70-er jaren en één uit de tijd van de bouw van de kerk (de jaren 20). Deze laatsten zijn uitvoerig digitaal bewerkt om toonbaar opgeslagen te kunnen worden, en het resultaat mag er wezen!!

Voor beide sessies gaat grote dank uit naar Theo Proeskie, die de foto’s uit de jaren 50-70 heeft gemaakt, en tevens ook beide sessies heeft gedigitaliseerd!

De foto’s uit de jaren 70 behoeven verder weinig uitleg. De foto’s uit de jaren 20 zijn wat verder toegelicht. Neem een kijkje in de tijden van de bouw van de Hofkerk en de jaren 50-70!

De (bouw)jaren 20:

Van links naar rechts ziet u; het dakzicht op de kerk, de bouw van het interieur, de spantenbouw van het dak, een processie en tot slot een ziekentriduum.

De jaren 50-70:

De Apostel die op het tweede plaatje omhoog wordt getild is Jacobus de Meerdere (met zijn reisstaf). Dit gebeurde in 1953.

Alle foto’s © Hofkerk.nl en/of Theo Proeskie