Leo Nederstigt bezoekt Lars Frendel

 

“Op tweede Pinksterdag ben ik in de vroege ochtend naar Ierland gevlogen om pater Lars Frendel te feliciteren met zijn 70e verjaardag. Ik was beladen met heel veel verjaardagsgroeten vanuit de ABG. Pater Lars woont in een klein provinciestadje, Kilarney in een klooster van de Franciscanen. Het klooster staat naast een drukbezochte kerk. Ik heb daar kennisgemaakt met paters en broeders. Drie zullen in augustus beginnen aan het noviciaat. Pater Lars zal hen begeleiden.

Kilarney is een heel vriendelijk stadje, gelegen in een prachtige omgeving. Die omgeving heb ik met Lars verkend. Ik heb daar enorm van genoten net als van het contact met Lars en met zijn huisgenoten. Natuurlijk is het niet gemakkelijk voor hem Amsterdam los te laten. We hebben veel over de parochie en de parochianen gepraat. Wij zullen zeker gemist worden net zoals wij hem missen, maar  hij is daar vol goede moed begonnen. Katholiek Ierland ademt een heel andere sfeer dan katholiek Nederland. Het aantal bezoekers is groter dan in Nederland. Parochianen zijn minder kritisch dan hier, maar wel enorm meelevend. Ik heb heel veel hartelijkheid ontvangen en ik heb me zeer welkom gevoeld. Ik hoop van harte dat Lars zich daar ook zeer thuis zal voelen. In ieder geval moet u heel veel groeten van hem hebben”.

Pastor Leo Nederstigt uit: De kleine Samenspraak, nieuwsbrief ABG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *