Hof der Verbeelding

De Hof der Verbeelding is sinds 2012 actief als groep van vrijwilligers die films vertoont in de pastorie van onze kerk. Met veel plezier laten wij van oktober t/m juni op iedere tweede donderdag van de maand een film zien. Inmiddels zijn we aan ons negende seizoen toe.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 20.00 uur. Ari van Buuren gaat na afloop met de bezoekers over de film in gesprek en daarna is er gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van een drankje. Wij vragen een kostendekkende bijdrage van € 5,-. Wij vertonen de films in de Zoetmulderzaal. U kunt daarvoor de ingang van de pastorie aan de voorkant van de kerk bij het kerkplein gebruiken.

I.v.m. rechten mogen wij geen filmtitels openbaar maken. Wij brengen u graag op de hoogte van filmtitels en de data van de vertoningen via e-mail: mailto:hofkerkfilms@outlook.com.

U kunt ook naar een van ons vragen in de kerk.
Wij heten u graag welkom op onze filmavonden!
René van Eunen – Liesbeth Wijkhuizen – Ben Steggerda – Ari van Buuren

Voortzetting filmavonden ‘Hof der Verbeelding’

Vanwege de coronacrisis werden de filmavonden van maart t/m juni afgelast. Wij hebben besloten om op voorzichtige wijze onze filmvertoningen voort te zetten. Met maximaal 10 bezoekers en aanmelding van tevoren. Meer hierover onderaan dit bericht.

In maart zouden wij een film gaan kijken over koningin Victoria van Engeland en in de maanden april, mei en juni drie films binnen het thema ’75 jaar bevrijding: facetten van de Tweede Wereldoorlog’. De film over koningin Victoria zullen wij op een later moment alsnog vertonen. Allereerst willen wij graag  de drie andere films laten zien die bij het thema van 75 jaar bevrijding horen.

Donderdag, 8 oktober
Een Engels-Amerikaanse film uit 2008.

Berlijn 1943. De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek (van een concentratiekamp) dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen aan de andere kant van het hek wiens leven en omstandigheden zeer verschillend zijn. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

Donderdag 12 november

Een Italiaanse film uit 2000 met in de hoofdrollen Isabella Rossellini en Jeroen Krabbé.

Nadat de zusjes Penny en Baby hun ouders verloren, worden ze in de zomer van 1943 ondergebracht bij hun joodse oom en tante in Toscane. Daar raken de meisjes geïsoleerd van de buitenwereld waarin oorlog woedt en verschrikkingen plaatsvinden. Onder de liefdevolle opvoeding van oom Wilhelm en tante Kätchen is de meisjes voor het eerst een normale jeugd gegund. Maar de verschrikking van de oorlog laat ook hier niet op zich wachten.

Donderdag 17 december

Een Engels-Amerikaanse film uit 2017 met in de hoofdrol Gary Oldman.

Deze film werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen nadat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

Let op! In deze maand vertonen wij de film op de derde donderdag en niet op de tweede.

Zoals al werd vermeld bovenaan dit bericht zullen de filmavonden op een andere manier verlopen dan u gewend bent. Zo moet u zich uiterlijk een dag van tevoren aanmelden, hanteren wij een maximum van 10 bezoekers, noteren wij bij uw komst uw naam en telefoonnummer en zullen wij de 1,5 meter afstand in acht nemen. Aanmelden doet u via 06 44 89 67 99 of via hofkerkfilms@outlook.com.