Hof der Verbeelding

De Hof der Verbeelding is sinds 2012 actief als groep van vrijwilligers die films vertoont in de pastorie van onze kerk. Met veel plezier laten wij van oktober t/m juni op iedere tweede donderdag van de maand een film zien. Inmiddels zijn we aan ons negende seizoen toe.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. De film start om 20.00 uur. Ari van Buuren gaat na afloop met de bezoekers over de film in gesprek en daarna is er gelegenheid tot napraten met elkaar onder het genot van een drankje. Wij vragen een kostendekkende bijdrage van    € 5,-. Wij vertonen de films in de Zoetmulderzaal. U kunt daarvoor de ingang van de pastorie aan de voorkant van de kerk bij het kerkplein gebruiken.

I.v.m. rechten mogen wij geen filmtitels openbaar maken. Wij brengen u graag op de hoogte van filmtitels en de data van de vertoningen via e-mail: mailto:hofkerkfilms@outlook.com.

U kunt ook naar een van ons vragen in de kerk.
Wij heten u graag welkom op onze filmavonden!
René van Eunen – Liesbeth Wijkhuizen – Ben Steggerda – Ari van Buuren

****

Nog steeds in verband met corona zullen de filmavonden op een andere manier verlopen dan u gewend bent. Zo moet u zich uiterlijk een dag van tevoren aanmelden, hanteren wij een maximum van 10 bezoekers, noteren wij bij uw komst uw naam en telefoonnummer en zullen wij de 1,5 meter afstand in acht nemen. Aanmelden doet u via 06 44 89 67 99 of via hofkerkfilms@outlook.com.

Donderdag 23 september

Oecumenische filmavond bij de Evangelische Broedergemeente in de Koningskerk in het kader van de Vredesweek.U bent welkom vanaf 19.30 uur en de film begint om 20.00 uur in de kerkzaal. Als de ingang aan de voorkant aan de Van ‘t Hofflaan niet open is dan kunt u de ingang aan de achterkant van de kerk gebruiken aan de Ostwaldstraat.

Een Franse film uit 2019.

Bruno en Malik houden zich al 20 jaar op in de leefwereld van de kinderen en jongvolwassenen met autisme. Bruno heeft een zorginstelling voor autistische kinderen en volwassen die door hun heftige casus niet in aanmerking komen voor plek bij andere zorginstellingen. Zijn vriend Malik heeft een non-profit organisatie waarmee hij jongeren uit moeilijke buurten opleidt tot begeleider van deze “extreme gevallen”. De Franse autoriteiten sturen de inspectie op het bedrijf van Bruno af omdat deze niet zou voldoen aan de officiële eisen. Bruno en Malik zetten alles op alles om hun werk te kunnen blijven. Tussen deze buitengewone persoonlijkheden groeit zo een intieme band.

Vanaf oktober vertonen wij onze films weer in de Zoetmulderzaal van de Hofkerk!

75 jaar bevrijding: facetten van de Tweede Wereldoorlog

Dit thema en de mooie films die daarbij horen willen wij u niet onthouden. De Tweede Wereldoorlog mag dan thans 76 jaar geleden tot een einde gekomen zijn, wij willen de oorlog van verschillende kanten belichten. Iedere film vertelt dus weer een heel ander verhaal.

Donderdag 14 oktober

Een Engels-Amerikaanse film uit 2008.

Berlijn 1943. De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek (van een concentratiekamp) dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen aan de andere kant van het hek wiens leven en omstandigheden zeer verschillend zijn. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

Donderdag 11 november

Een Italiaanse film uit 2000 met in de hoofdrollen Isabella Rossellini en Jeroen Krabbé.

Nadat de zusjes Penny en Baby hun ouders verloren, worden ze in de zomer van 1943 ondergebracht bij hun joodse oom en tante in Toscane. Daar raken de meisjes geïsoleerd van de buitenwereld waarin oorlog woedt en verschrikkingen plaatsvinden. Onder de liefdevolle opvoeding van oom Wilhelm en tante Kätchen is de meisjes voor het eerst een normale jeugd gegund. Maar de verschrikking van de oorlog laat ook hier niet op zich wachten.

Donderdag 9 december

Een Engels-Amerikaanse film uit 2017 met in de hoofdrol Gary Oldman.

Deze film werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen nadat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.