Kinderpastoraat

Activiteiten in de Vasten en Paastijd 2022

Kindernevendienst en Palmstokken maken

Zondag 3 april (een week voor Palmpasen) hebben we weer kindernevendienst en wij gaan onze eigen Palmstokken maken! En op Palmpasen kunnen de kinderen hun Palmstokken meegeven aan kerkgangers of andere mensen die iets extra’s kunnen gebruiken.

Wij zorgen voor de stokken en versiering. De kinderen moeten hun eigen traditionele brood haantje meenemen. Liefst op Palmpasen zelf, want vers is het lekkerste!

Pasen

Op Stille Zaterdag, 16 april om 12 uur gaan wij eieren zoeken in de kerktuin!

Deze activiteit begon op de Paaszaterdag van 1993 om 12 uur, en sindsdien gaan de kinderen elke jaar (behalve de twee laatste jaren i.v.m. corona) eieren zoeken in de kerktuin. Een aantal keren deden we het op de tweede Paasdag, maar nu is het weer op zaterdag.

Wij hopen veel kinderen weer te zien!

En op Pasen zing het PeeBee kinderkoor. Catharina Bonsel zingt als solist. Zo hebben we een mooie mix van nieuwe en oude tradities! Het wordt zeker een feestelijke viering voor jong en oud!

Mei

Wij houden een kindernevendienst op 22 mei.

En op 27 mei is het Vormsel, met deken Ambro Bakker en diaken Han Hartog als voorgangers, en wij hopen van de muzikale begeleiding van de vormelingen zelf te kunnen genieten!

Het PeeBee-koor

Het PeeBee-koor is een gezellig kinderkerkkoor voor jongens en meisjes van 6 t/m 13 jaar. Het koor bestaat al sinds 1980, Het heeft inmiddels vele mooie en leuke, speciaal voor kinderen geschreven, misliedjes verzameld. Het koor staat onder leiding van Marlies Zutt (dirigente). Het PeeBee-koor repeteert iedere week op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de kerk van de St Petrus’ Banden-parochie in Diemen; het zingt vrijwel iedere maand tijdens de gezinsviering. Ook zingt het koor bij bijzondere vieringen zoals de Communieviering, Palmzondag en Kerst, en doet het vaak mee aan projecten rondom de Advent of de Vastentijd. Het PeeBee-koor is het kinderkoor van onze Diemense buurparochie en van de Martelaren van Gorcum!  Naast het zingen worden er soms ook leuke dingen met elkaar georganiseerd, zoals een uitgaansdagje naar een korenfestival of een tuinfeestje.

Heb je interesse? Voor vragen kun je contact opnemen met Marlies (06-34380429).

Erika van Hove