Kinderpastoraat

Het kinderpastoraat van de Martelaren van Gorcum en de Sint Petrus Banden gaan nog meer samenwerken! Naast de voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie (in volle gang) en vormsel (waar ook de ABG-parochie mee doet), is deze samenwerking nu heel mooi te zien in meerdere activiteiten tijdens de Advent en Kerst!

Activiteiten in de advents- en kersttijd 2022

Kindernevendienst

Tijdens de advent kunnen de kinderen elke zondag meedoen met de kindernevendienst in de Sint Petrus Banden parochie.

Kerststallen tentoonstelling

Iets zo bijzonders en moois mag natuurlijk meerdere keren worden genoemd! Een echt aanrader voor kinderen en volwassen! Zeker een mooie gelegenheid voor ouders, grootouders en andere familieleden om de kinderen iets te laten zien over kerst en Hollandse meesters!

23 december Kerstommegang

In de Sint Petrus Banden is er een kerstommegang op 23 december om 18 uur. Dit jaar wordt het een kleinere omgang dan in vorige jaren, maar het wordt zeker leuk! Meer informatie beschikbaar op de website https://sintpetrusbanden.nl

24 december Kerstgezinsviering

Wij gaan dit jaar weer een leuke Kerstgezinsviering houden waarbij het PeeBee-kinderkoor zingt. Wij hebben ook een kerstspel, gespeeld door de kinderen van het koor, de eerste communie voorbereiding groep en kinderen van de parochie van de Martelaren van Gorcum en van de Sint Petrus Banden.

Het Kerstgezinsviering vindt plaats op 24 december om 19:30 in de Martelaren van Gorcum.

26 december Kindje Wiegen

Dit jaar houden we Kindje Wiegen op 26 December in de Martelaren van Gorcum. Aanvang 11 uur.  De kleintjes (en ook grote kinderen) kunnen zich aankleden als één van de figuren uit de kerststal, kerstliederen zingen en het kerstverhaal horen.

Het PeeBee-koor

Het PeeBee-koor is een gezellig kinderkerkkoor voor jongens en meisjes van 6 t/m 13 jaar. Het koor bestaat al sinds 1980, Het heeft inmiddels vele mooie en leuke, speciaal voor kinderen geschreven, misliedjes verzameld. Het koor staat onder leiding van Marlies Zutt (dirigente) en Joost van Westing (pianist).

Het PeeBee-koor repeteert iedere week op maandagavond van 18:30 tot 19:30 in de kerk van de St Petrus’ Banden-parochie in Diemen; het zingt vrijwel iedere maand tijdens de gezinsviering. Ook zingt het koor bij bijzondere vieringen zoals de Communieviering, Palmzondag en Kerst, en doet het vaak mee aan projecten rondom de Advent of de Vastentijd. Het PeeBee-koor is het kinderkoor van onze Diemense buurparochie en van de Martelaren van Gorcum! Naast het zingen worden er soms ook leuke dingen met elkaar georganiseerd, zoals een uitgaansdagje naar een korenfestival of een tuinfeestje.

Heb je interesse? Voor vragen kun je contact opnemen met Marlies (06-34380429).

Erika van Hove