Kinderpastoraat

Adventstijd

Nadat we op 28 november, eerste zondag van de Advent, een kindernevendienst hebben gehad, hebben we een Advents-kindernevendiensten gepland op 05 december. Het PeeBee kinderkoor gaat zingen.

Op 19 december zingt het kinderkoor ’s ochtends in de Sint Petrus Banden (Diemen). Ook ’s middags zingen zij het  jaarlijkse kerstconcert (ook in de Sint Petrus Banden), als dat door gaat.

Kerstgezinsviering

Wij gaan dit jaar weer een leuke Kerstgezinsviering houden. Onder muzikale begeleiding van het PeeBee-kinderkoor en met een kerstspel onder begeleiding van Marianne Kuijper.

De Kerstgezinsviering vind plaats op 24 december om 19.30 uur in de Martelaren van Gorcum.

Wij nodigen alle kinderen uit om mee te doen met het kerstspel en het koor!

Op 6 december repeteert het PeeBee-koor kerstliederen in de St. Petrus Banden (Diemen) van 18.30 tot 19.30 uur.

Wij verwachten dat we verschillende repetities voor het zingen en het kerstspel moeten plannen. De repetitie tijden komen op de website van de Martelaren van Gorcum: https://hofkerk.amsterdam/activiteiten/agenda .

Het is mogelijk voor de kinderen om te kiezen of ze alleen willen mee doen met het kerstspel of het koor, maar natuurlijk is het leuker als zij aan alles meedoen!

Dit jaar houden we Kindjewiegen op zondag 26 December om 11 uur in de Martelaren van Gorcum.

Vormsel

Het vormsel is de ‘bevestiging’ van het doopsel dat we hebben ontvangen. Je ontvangt de kracht van de Heilige Geest door zalving met het Heilige Chrisma (geparfumeerde olie) en de handoplegging. Iemand zalven is symbolisch kracht, macht en glans overdragen. Jezus wordt ook de gezalfde genoemd.

De voorbereiding op het vormsel geschiedt door een aantal themabijeenkomsten. We nemen je mee op weg. Langs deze weg komen we allerlei vraagstukken tegen waar we mee aan de gang gaan. Met een bijbeltekst en leuke werkvormen gaan we deze vraagstukken beantwoorden.

Zit je op de middelbare school en heb je er zin in?

Meld je dan aan voor 15 december 2021.

Stuur een mail naar:  kinderen@sintpetrusbanden.nl of vul het inschrijfformulier in dat achter in de kerk ligt.

PeeBee-koor

Het PeeBee-koor is een gezellig kinderkerkkoor voor jongens en meisjes van 6 t/m 13 jaar. Het koor bestaat al sinds 1980, Het heeft inmiddels vele mooie en leuke, speciaal voor kinderen geschreven, misliedjes verzameld. Het koor staat onder leiding van Marlies Zutt (dirigente). Het PeeBee-koor repeteert iedere week op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de kerk van de St Petrus’ Banden-parochie in Diemen; het zingt vrijwel iedere maand tijdens de gezinsviering. Ook zingt het koor bij bijzondere vieringen zoals de Communieviering, Palmzondag en Kerst, en doet het vaak mee aan projecten rondom de Advent of de Vastentijd. Het Pee Bee-koor van onze Diemense buurparochie zingt in onze Martelaren van Gorcum! Naast het zingen worden er soms ook leuke dingen met elkaar georganiseerd, zoals een uitgaansdagje naar een korenfestival of een tuinfeestje.

Heb je interesse? Voor vragen kun je contact opnemen met Marlies (06-34380429).

Erika van Hove